Tüm Bloglar
Rezene Çayının Faydaları
Rezene Çayının Faydaları Sodyum, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi değerli mineraller ve A ve C vitaminleri barındıran rezene bitkisinin kökleri yüzyıllardır gaz giderici olarak kullanılmıştır. Rezenenin yaprakları ise çay olarak demlenerek pek çok farklı rahatsızlığın iyileştirilmesi için tüketilmiştir. • Mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarının giderilmesi,ni sağlar • Solunum sistemi hastalıklarına iyi gelir • Migren gibi şiddetli baş ağrılarının dindirilmesini sağlar • Anne sütünü arttırması da rezene çayının faydaları arasındadır • Bebeklerin gaz problemlerinin giderilmesinde güvenle kullanılabilen ve bebekleri rahatlatan bir bitki çayıdır.
Ayva Reçelinin Faydaları
Ayva Reçelinin Faydaları Ayva reçeli, tüberküloz hastalığına karşı oldukça faydalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalıdır. Ayva reçeli özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kansere karşı koruma sağladığı Norveç bilim adamları tarafından ispatlanmış olan ayva reçeli aynı zamanda kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemektedir.
İncir Reçelinin Faydaları
-İncir Reçelinin Faydaları: -İncir reçeli İçerdiği yüksek lif oranı ile sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. -İncir reçeli kabızlığa karşı fayda sağlar, kabızlığı giderme özelliği vardır. -Vücuda enerji verir. İncir Reçeli Kan yapıcıdır -Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Çörek Otu Yağının Faydaları
Çörek Otu Yağının Faydaları Çörek otunun hücreleri yenileme özelliği bulunmaktadır. _Çörek otu öksürüğe karşı faydalıdır.Ciğerleri rahatlatır ve kuru öksürüğü keser. _Mide için oldukça faydalı olan Çörek Otu hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır. _Regl düzensizliğine ve regl sancılrına karşı etkilidir. _Ostorojeni düzenler ve menapoz dönemindeki sıkıntıların da hafiflemesine yardımcı olur. _Romatizma kaynaklı ağrıları dindirir _Çörek otu böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. _Yaraların iyileşmesini hızlandırması da çörek otu yağının faydaları arasındadır. _Vucudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. _Çörek otu antioksidandır, vucudu toksinlerden arındırır. _Çörek otunun faydaları arasında bir çok kanser türünden koruması da bulunur.
Çörek Otunun Faydaları
Çörek Otunun Faydaları _Çörek otunun hücreleri yenileme özelliği bulunmaktadır. _Çörek otu öksürüğe karşı faydalıdır.Ciğerleri rahatlatır ve kuru öksürüğü keser. _Mide için oldukça faydalı olan Çörek Otu hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır. _Regl düzensizliğine ve regl sancılrına karşı etkilidir. _Ostoroeni düzenler ve menapoz dönemindeki sıkıntıların da hafiflemesine yardımcı olur. _Romatizma kaynaklı ağrıları dindirir _çörek otu böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. _Yaraların iyleşmesini hızlandırması da çörek otunun faydaları arasındadır. _Vucudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
Defne Sabununun Faydaları
Defne sabunu, defne yağı ve zeytinyağı karıştırılarak yapılmaktadır. Defne sabununu gönül rahatlığıyla kullanmak için mutlaka güvenilir tedarikçilerden almalısınız çünkü doğal olmayan kostik oranı yüksek olan sabunlar cildinizi tahriş eder. Peki Defne sabunun doğal olup olmadığını , gerçek defne sabunu olup olmadığını nasıl anlarız ? Defne sabunu yoğun bir defne kokusuna sahiptir aynı zamanda yeni yapılmış defne sabununun rengi yeşildir , zamanla rengi biraz koyulaşır. Defne sabunu kullanırken sabunu ıslak zeminde bırakmayınız yoksa suda çok çabuk erir.
Fındığın Faydaları
Fındık ,Bağışıklık Sistemini Güçlendirme özelliğine sahiptir _Özellikle cilt sağlığı için elzem olan E vitamini bakımından zengin olması da fındığın faydaları arasındadır. _Diyet yapanların özellikle tüketmesi öneriliyor, tokluk hissi vermesinin yanı sıra iyi bir enerji kaynağıdır. Çiğ olarak tüketilmesi önerilmektedir.
Cevizin Faydaları
_Cevizde diğer kuruyemişlere göre daha yüksek miktarda E vitamini bulunur _Cevizin içerdiği b6 vitamini bağışıklığı desteklemeye yardımcıdır. Yüksek oranda b6 içerir. _İçerdiği folik asit sebebiyle Gebelik döneminde ceviz tüketilmesi önerilmektedir. Folik asit bebeğin gelişiminde önemli rol oynar. _Ceviz fosfor içerir ve bu sayede kemikleri güçlendirir.
Sarı Kantaron Yağının Faydaları
Sarı Kantaron Yağının Faydaları Sarı kantaron yağı genellikle cilt rahatsızlıklarına karşı kullanılır , ciltte oluşan yaraları iyileştirme özelliği vardır aynı zamanda yaraların ciltte iz ve leke bırakmadan iyileşmesini sağlar. Mantar ve çeşitli alerjik deri sorunlarını gidermesi de sarı kantaron yağının faydaları arasındadır. Gebelikte oluşan çatlaklara karşı kullanılabilir. cildin esnemesini sağlayarak çatlak oluşumunun önüne geçer.
Havucun Faydaları
Havuç A vitamini bakımından en zengin sebzelerden biridir. Bir bardak havuç suyu, günlük A vitamini ihtiyacının %51’ini karşılamaktadır.
Fermente Gıdaların Faydaları
Fermantasyon ,gıdanın form değiştirerek besin değeri olarak zenginleşmesi olarak tanımlanabilir. Fermente Gıdaların Faydaları Probiyotik yönünden güçlü olan fermente gıdalar bağışıklığı güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırmaya yardımcı olur.
Kahvaltılık Toz Zahterin Faydaları
Zahter yabani olarak kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Bu anlamda zahter bitkisi için tamamen doğal bir bitki diyebiliriz. Kimyasal gübrelere veya herhangi bir coşturucu kimyasal gibi dışardan müdahaleye gerek kalmadan yetişen ve bu anlamda doğallığı tartışılmaz bir bitki grubundadır. Zahter taze olarak tüketilebildiği gibi çeşitli tohum ve baharatlar eklenerek kahvaltılık toz halinde de tüketilir
Biberin Faydaları
Biberde hangi vitaminler ve minareller var? Biberin tüm çeşitleri A ve c vitamini bakımından zengindir ama özellikle yeşilken biberin içerdiği C vitamini limondan daha fazladır. Ayrıca Biber ,Demir, magnezyum ve kalsiyum ,beta karoten, P vitamini, K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve E vitamini içerir. biber; protein ve diyet lifleri açısından da zengin bir sebzedir.
Siyah Zeytinin Faydaları
Zeytinin %74’ü oleik asitten oluşur. Oleik asit doymamış yağdır. Oleik asit enfeksiyonları gidermede, kansere yakalanma riskini azaltmada ve kalp damar sağlığını korumada etkilidir aynı zamanda Doymamış yağ asitleri kilo vermeye yardımcıdır.
Cevizli Sucuğun Faydaları
Cevizli Sucuk; Selenyum içeren ender gıdalardandır, selenyum kanserin önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki günlük selenyum ihtiyacının karşılanması kansere yakalanma riskini %60 azaltmıştır. Cevizli sucuk mineral ve vitaminlerce zengin bir besindir. A,D,E ve K vitamini içerir. Aynı zamanda B grubu vitaminlerce de zengindir.
Turunç Reçelinin Faydaları
_Turunç kabuğundan yapılan turunç Reçeli enerji kaynağıdır, vucuda zindelik katar. _Turunç içerdiği C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. _Turunç reçeli sindirimi kolaylaştır. _İştah açıcı özelliği ile özellikle çocuklarda yaşanan beslenme sorununu ortadan kaldırması da turunç Reçelinin faydaları arasındadır.
Üzümün Faydaları
Üzüm ve üzümden elde edilen besinler oldukça faydalıdır. Üzümün faydaları şu şekilde sıralanabilir ; _Üzüm güçlü bir antioksidandır. Antioksidan nedir ? Hücrelerimizde serbest radikal olarak adlandırılan maddeler hücre hasarına sebep olur, eğer toksinleri temizleyen antioksidan besinleri yeterince tüketmezsek hücreler zarar görür ve hastalıklara çabuk yakalanırız aynı zamanda yaşlanma hızı artar ve vaktinden önce ciltte ve vücutta yaşlanma belirtileri ortay çıkar.
Sumağın Faydaları
Sumak Nedir? Sumak; İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz'de yetişen sumak ağacı olarak da adlandırılan Rhus bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir tür baharattır.Rhus bitkisinin Kırmızı renginde yuvarlak meyveleri ekşi bir tada sahiptir. Ağacından toplandıktan sonra kurutulan sumak meyveleri toz haline getirilerek baharatı elde edilir.
Salya Bırakmayan Bamya tarifi
Bamyanın dağılmadan, salyalanmadan pişmesini istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bamya oldukça faydalı bir sebzedir fakat çoğu insan bamyanın tabaktaki salyalanmış görüntüsünden rahatsız olur ve yemeyi tercih etmez. Bamyayı seviyorsanız ve salyalanmadan pişmesini istiyorsanız bu püf noktalarına dikkat etmelisiniz.
Üzüm Pekmezinin Faydaları
Üzüm pekmezinin içerdiği kalorinin tamamı basit karbonhidratlardan oluşur en belirgin olanları glikoz ve fruktozdur. Bu karbonhidratlar sindirim sisteminde parçalanmadan kana karıştıkları için çok kısa bir sürede vücuda enerji vermektedir. Üzüm pekmezinin en bilinen özelliği kan yapıcı olmasıdır, kansızlığa karşı oldukça faydalıdır, Karaciğer hasarını önlemeye yardımcı olup, karaciğeri temizlemesi de üzüm pekmezinin faydaları arasındadır.